Wij zijn Matrixian Public

In één oogopslag inzicht in data

Matrixian Public is onderdeel van het datatechnologiebedrijf Matrixian Group en is gespecialiseerd in data gericht op de mobiliteit en leefomgeving. Wij helpen organisaties en instellingen in de logistieke- en publieke sector met thema’s als verduurzamen, veiligheid en verslimmen. Dit doen wij door data, gericht op mobiliteit en de leefomgeving, te collecteren, analyseren, ontsluiten en te visualiseren in interactieve kaarten. Dit helpt niet alleen bij het inzichtelijk maken van mogelijkheden, maar vertelt ook een verhaal, laat trends zien en highlight patronen. Data over onder meer milieuzones en verkeer wordt zo begrijpelijk en kan worden ingezet als effectieve kennis voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit resulteert in minder ongelukken, een betere doorstroming van verkeer, een afname van het aantal files en een schonere leefomgeving.

Onze projecten

Mobiliteitskaart

Duurzame Daken Kansenkaart

Laadpalen Kansenkaart

Matrixian Map

Succesverhaal

Wij werken nauw samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen werken we aan een dataplatform waar verschillende datasets bij elkaar worden gebracht: van geplande en actuele wegafsluitingen tot milieuzones en doorrijhoogtes van viaducten. Hiermee krijgt een pilotgroep met logistieke dienstverleners een bruikbare tool om hun routes slim te plannen en zo nodig aan te passen.

Ook voor pakketbezorgers kan deze data zeer nuttig zijn. Zeker als deze gecombineerd wordt met vastgoeddata. Stel dat de weg is afgesloten of u staat in de file en u komt er bij aankomst achter dat uw klant op tweehoog woont, zonder lift. U ziet uzelf al aan komen rijden met die wasmachine achter in uw bus.

Opdrachtgevers